דוכני המזון התפתחו בשנים האחרונות למגוון רחב הרבה יותר מאשר היה בעבר וזאת לאור הביקוש הגובר לדוכני מזון וגם לאור התחרות הרבה והרצון להיות מיוחדים, שונים, להיצמד לטרנדים אשר הולכים ובאים ועוד.
ישנם מספר דוכני מזון אשר אנו רואים בשנים האחרונות כמעט בכל אירוע ובהם נתרכז.
דוכני קפה
דוכני הקפה, אשר מוכרים לנו גם בשם בר קפה או אספרסו בר, צמחו והתפתחו לאור העובדה שאנשים כבר לא מסתפקים בקפה נמס או שחור, אלא רוצים להתפנק עם קפה איכותי, אשר מוכן בצורה נכונה, מקפה איכותי על ידי אנשים מקצועים.
בדוכני קפה נוכל למצוא כיום מגוון רחב של סוגי קפה כגון אספרסו, קפוצ'ינו, מקיאטו, קפה הפוך ועוד.
אין ספק שכאשר מגיעים לאירוע ומקבלים קפה איכותי יש הרגשה של שדרוג האירוע.
בבר קפה חשוב מאד לבדוק שמכונות הקפה מספיק מתקדמות וניתן להוציא מהם קפה איכותי, בדיוק כמו שהייתם רוצים שהאורחים שלכם יקבלו.
דוכני טבון - פוקאצ'ות
בדוכני הטאבון נוכל למצוא לרוב את הפוקאצ'ות המיוחדות.
בדוכן זה, המאפים מוכנים לעיני האורחים, מה שמראה טריות ואוטנטיות. כאשר האורחים רואים, ולא פחות חשוב, מריחים את הריח היוצא מן הטאבון, החשק לאכול גובר. הצבעים היפים והבצק הטרי בהחלט גורמים לקיבה ואיתה גם לנפש הרגשה טובה.
בדוכני הטאבון והפוקאצ'ות תוכלו למצוא בדרך כלל תוספות של זיתים, טונה, שום, בצל, שמן זית, עשבי תיבול, ירקות קלויים וכד'. במידה והאירוע חלבי, אז כמובן שניתן יהיה למצוא גם גבינות משובחות למיניהן.
דוכן מוזלי
דוכן המוזלי נמצא יותר ויותר בשנים האחרונות , בעיקר באירועים הנערכים בבוקר. מודעות האנשים לבריאות גברה לאחרונה ולכן פעמים רבות יחפשו אלטרנטיבה בריאה יותר לארוחת הבוקר, לכך דוכני המוזלי נותנים פתרון מצויין.
דוכני סביח
דוכן מזון זה תפס תאוצה מאד גדולה בשנה החולפת. הסביח הוא בעצם כריך, פיתה בדרך כלל, המורכב מחמוצים, חצילים, חומוס וביצה. בדוכן הסביח מרכיבים את המנה לעיני הלקוח, מה שכמובן מגביר את התאבון ואת תחושת הטריות.
דוכן פלאפל
דוכן זה נפוץ מאד בעיקר בגלל היותו דוכן "ישראלי". כאשר אנו רואים דוכן פלאפל, עוברת לנו בראש המחשבה על האוכל הישראלי.
בדוכן פלאפל תוכלו למצוא פרט לפאלפל אשר מכינים במקום גם את כל התוספות שיש בכל חנות פלאפל, כגון חומוס, חמוצים, טחינה, ירקות וכמובן, איך אפשר בלי פיתות. ישנם גם דוכני פלאפל משודרגים יותר, בהם תוכלו למצוא גם תוספות חמות ליד החומוס והפלאפל, כגון פטריות חמות, פול טרי וביצה.
ישנם עוד סוגים רבים של דוכני מזון, עליהם נפרט במאמרים נוספים, אך כפי שהתחלנו את המאמר, אלה דוכני המזון העיקריים והנפוצים ביותר באירועים בשנה האחרונה. בתאבון